söndag 7 juni 2009

Allmän presentation

Ja, då var det äntligen dags då efter mången missräkningar och annan skit att lägga upp en presentation av de som ska med på denna resa. Som framgår av etiketten så är just detta inlägg en allmän presentation och vidare fördjupning finner ni under varje medlemsetikett.

Vi är ett anhang som på vissa områden måhända skiljer oss åt en aning, men på de flesta och i synnerhet betydelsefulla områdena delar vi mycket.

Jag tänker då i första hand på vårt stora intresse för sång, musik och dans.

Glöm dansen förresten. Där delar vi ett oförfalskat ointresse. Detta är manfolk som fullt ut lever efter devisen ” Tough Guys Don't Dance”. Som förövrigt är titeln på en bok av Norman Mailer som varmt rekommenderas.

Förutom sång och musik delar vi också en enorm fascination för en annan kultur, nämligen öl- och vinjästkulturen. Jaa, där skulle man nästan kunna säga att åtminstone halvparten av oss kan räknas som fullblodsproffs. Jag vill emellertid inte namnge de gossarna eftersom det då finns risk för att det kan börja knaka i olika relationer. Ni får själva följa med i bloggen nu innan resan och sedan på själva äventyret. Då tror jag säkert ni kommer att bilda er en uppfattning om vilka som menas.

Som tidigare nämnts finns ju självfallet olikheter emellan oss också. Egendomligt vore det ju annars, vi är ju för djävulen inte stöpta i samma form och våra ryggsäckar innehåller ju lite olika saker. Men detta ser vi bara som positivt och ett fint sätt att lära av varandra.

Yrkesmässigt finns både hög och låg i detta gäng, men mera om det i de individuella presentationerna. Fritidsintressena skiljer sig väl föralldel också. Det är t.ex. S/M-lekar, golf, påstått porrsurfande, fiske, mopedåkning och fan vet allt.

Jag hoppas att vi nu med presentationerna kan undvika dylika pinsamheter som vi hade här om dagen med förväxlingar av identiteter och annan fucked up shit.

 

Väl bekomne

 

Micael

Pär


Här har vi en vittberest man! Som överkucku för ett företag med utlöpare inom hela Europa och delar av Nordamerika så har givetvis Pär också sett en hel del av vår vackra värld. Främst då träd och olika förädlingar av dessa. Betydelsen av detta flackande runt himlakroppen kan inte övervärderas och även här kan vi andra medlemmar dra stor lärdom.

Direktör och boss som han är, så har han ju självfallet en inneboende auktoritet som vi andra lider brist på och vi lämnar med varm hand över ansvaret vid kommande schismer till Pär att lösa om sådana olyckligt nog skulle uppkomma.

Vi kan ju t.ex. överrumplas av hela horder av parningslystna polskor och då känns det förtröstansfullt att någon med stark hand och stämma håller i taktpinnen. Nu skulle jag i och för sig inte tro att någon av oss har nåt emot just polska donnor i ofantliga stim. Nej, det är deras svartmuskiga män vi räds.

Nu kanske ni grunnar på om en nutida företagsledare normalt har en sådan kalufs som visas i Pärs profil och på det är svaret ett rungande nej. Denna bild är gammal och fotad på en tidigare resa då vi var ute på en mopedtur i det ödsliga och karga landskapet runt Benidorm. Om den resan finns en hel del att säga det kan jag lova. Träffar ni Pär så fråga honom vad han tycker om den benidormska chili con carnen. Detta var sannolikt också den resa som framkallade Morgans intresse för långgolf. Även om det just vid det tillfället var ett synnerligen opassande ställe att praktisera just den sporten på.

I övrigt kan nämnas att Pär också är en riktig hejare på sång och musik. Han är alldeles infernaliskt säker på bastuba och har även en tidigare bana inom körsången. En kulturpersonlighet kort och gott!

 

Yrke: Direktör, företagsledare

Allmänna intressen: Moped och S/M

Sportintresse: Mopedrally

Favorituttryck: ”Så här gör en riktig direktör”

Tomas


Här har ni mannen som så olyckligt förväxlades med en man vid namn Tomas Tandre. Ingen skada skedd i och för sig, men rätt ska vara rätt.

Vad finns då att säga om Tomas?

Jaa, t.ex. att han tycker om att fiska (vilket han förövrigt gör på profilbilden) Han uppskattar ju som vi andra också att sjunga och spela. Speldonet "of his liking" så att säga, är Skinnflöjten. Han komponerar även en del egna trudelutter där den mest kända är: ”Jag fångade en fisk idag, men fisken den försvann. Men lika glad är jag för det, men gladast är nog Staffan” (Mycket märklig text) Melodin är en stöld från den kolossalt populära ”Jag fångade en räv idag…o.s.v.

Vad det gäller sång så vet undertecknad av egen erfarenhet att han är en djävul på just detta. För några år sedan hördes han vråla ut över de Kanariska nejderna från en balkong på ett hotell. Sången som kom ur hans strupe då var den kända ”Josefin”

I likhet med de andra presentationerna så kommer även denna kanske att uppdateras vad tiden lider. Vi vill ju spara lite godbitar till i höst också.

Så här långt kan man väl summera denna presentation med att Tomas är en synnerligen kulturorienterad person med outforskade djup inom sång och fiske.

 

Yrke: Sweeper

Allmänna intressen: Fisk och sång

Sportintresse: Simning

Favorituttryck: ”Feskekörka”

Victor


Här kommer så en presentation av maskulinumet som slår oss andra med hästlängder vad det gäller att se sig runtomkring i världen. Visst har några av oss gjort några resor, men denne man han har sett allt. Allt, kanske ni nu gormar, ingen kan väl ha sett allt i denna stora värld? Jomen, det har han gjort.

Givetvis är han i och med detta också den som är mest kulturbevandrad av oss alla. Vi kommer att ha mycket att lära av denne jordenruntfarare.

Det sägs att han har full koll på samtliga världens museibyggnader och skökohus. Nånting en del av gentlemännen i sällskapet med rätt hög sannolikhet kommer att ta del av. Bägge dessa institutioner är ju kulturyttringar så att säga, fast kanske på lite olika sätt.

Ryktet säger också att han inte är den som bangar inför ett tequilarace frampå småtimmarna. Victor har inte tidigare varit med i just denna uppställning så vi andra är spända på vad han kommer att förbluffa oss med. Kan bli skönt att få in lite nytt å komma ifrån allt ålderstiget och repeterat tugg.

Vad det gäller sång och musik så är ju även detta en titan. Han är en jävel på gitarr och hans sång är så behaglig att brudarna faller som käglor.

 

Yrke: Kapten (nästan)

Allmänna intressen: Båtar och smörjolja

Sportintresse: Rodd

Favorituttryck: ”Så länge skutan…”

Micael


Här har ni en man som väl inte direkt har utmärkt sig på det musikaliska territoriet, även om han har gjort oförskräckta försök. Hans mest lovordade och på samma gång mest hjärtslitande skapelse får man säga är visan: ”Jag ville knulla” (men hon sa nej) 

Med tanke på att detta är en lite småfet, ogift och grånande man på över 40 så är ju tragiken bottenlös. Skulle ni känna till nåt bekymmerslöst och sanslöst vackert fruntimmer som kan tänkas vilja ha ett sådant människovrak, så ring honom omedelbart. Det kan faktiskt vara så att ni räddar livet på den arme saten.

Öl- och vinkulturen har denne man tämligen bra kläm på efter ett otal ”kvällar på byn” Numera begränsar han sig dock till ett fåtal vändor per år då han gottar sig desto mer. Att förtäringen har gjort halt får man förmoda beror på orkeslöshet och hög ålder.

Det har också hörts rykten om att fanskapet sitter och porrsurfar i sin avsaknad av kvinnligt sällskap, men detta är förmodligen ren och skär lögn.

 

 

Yrke: Flygkapten (ja nästan i alla fall)

Allmänna intressen: Flygplan och koffertar

Sportintresse: Drakflygning

Favorituttryck: ”Titta, ett flygplan”

Jason


Här har vi nu då den av oss som väl får karakteriseras som mest kulturell musikmässigt, åtminstone vad det gäller eget gnuggande på gitarrhals. Även om han inte är helt oäven på öl- och jästkulturområdet heller. Något som faktiskt kan ses på denna blogg om ni klickar på etiketterna ”Jason” eller ”Bilder” Där kan man se fyllesvinet ligga och dra sig i en park efter en hård natt i skumma kvarter.

Han är den man som sannolikt kommer att stå för det mesta av filmandet på färden till Krakow då han är innehavare av en finfin filmkamera. Rörliga bilder är ett annat intresse som herr Jansson ägnar sig åt med häftigt begär. Inte då bakom kameran som man skulle kunna få för sig eftersom han har en sån fin kamera utan framför. Vem har inte hört talas om såna odödliga klassiker som: ”Ut i skogen med lutan” och ”Lisa lär sig traktera ett instrument” Bägge med Jason i framträdande gestaltningar.

I övrigt är han en överdängare på att sjunga ålderstigen Burundisk folklore. En begåvning som vi andra hoppas att han inte ska ge alltför många exempel på under vår resa.

Här, liksom på de andra presentationerna inleder vi ganska varsamt med förhoppning att det ska komma till nya och häpnadsväckande saker på resans gång.

 

Yrke: Proffsgitarrist

Allmänna intressen: Midsommarfirande och ukuleleklang

Sportintresse: Luftgitarr

Favorituttryck: Stäm ner för fan

Morgan


Här har vi sportfånen i sällskapet skulle man kunna säga. Även om också han har gjort sig beryktad inom sångens värld. Detta kan med tydlighet skådas på hans profilbild. Man skulle kunna säga att han är The Singer i det här sällskapet.

Oräkneliga är de gånger då han har stått på sunnes karaokescener och brölat. Ögonstenen i hans repertoar är utan tvekan Lyckliga Gatan. Här i original av Anna-Lena Löfgren. Då han har framfört denna tämligen många gånger så har han ju med tiden blivit något av en specialist på just denna låt och vid ett flertal tillfällen har han kammat hem förstapriset.

Vad det gäller öl- och vinjästkulturen så måste man säga att han är en av anhangets experter. Även om han på senare tid har slumrat till på Hälleberget så lär väl inte en kotte glömma hans heldagar på Pizzeria City. En förströelse han förövrigt delar med en ansenlig del av sunnes population.

Vill ni komma i kontakt med denne man så strunta i att ringa på hans mobil, för den svarar han inte i. Åk hellre till Sunne GK, där är han!

Jag hoppas ju att de flesta av medlemmarna på resan ska lämna bidrag på denna blogg, men när det gäller Morgan så är utsikten lika liten som för mig att vinna förstapriset i Mr Universum. Noll med andra ord!

 

Yrke: Sot- och brandarbetare

Allmänna intressen: Rut och kaminer

Sportintresse: Allt

Favorituttryck: ”Pegga upp för helvete”